Om oss

När Jenny var sju år gammal tog hennes mamma, Therese Ahlström, med henne på en resa som skulle förändra deras liv – de liftade från Sverige till Frankrike.

Efter första resan blev det många turer till Frankrike och under sammanlagt 23 års tid åkte de dit varje sommar för att arbeta med hästar. Frankrike blev så småningom som ett andra hem för dem och hästarna blev deras lärare.

Men några stabila läromästare var det aldrig tal om, mycket av det Jenny har lärt sig under sina år i Frankrike kommer från arbetet med vild-, problem- och unghästar.

Här på Bångbo gård finns Camargue-känslan kvar i form av ridfilosofin och hästarna.

Bångbogård är ett familjeägt företag som genom Therese och hennes dotter Jenny Ahlströms själsliga intresse för hästar och resor, öppnade 2004. Redan året därpå bosatte sig familjen permanent på Bångbogård.

Antalet hästar, utbudet av kurser, lektioner och aktiviteter har successivt byggts upp under åren och idag bor 20 välmående hästar på Bångbogård.

Eftersom en del av verksamheten är uthyrning av stallplats, ägs inte alla hästarna av Bångbogård, även om merparten gör det.

Läs mer om hyra av stallplats här