Behandlingar

Med sin kärlek för hästar har Jenny Ahlström under sina år breddat sina kunskaper genom att tillgodogöra sig en helhetssyn kring arbetet runt hästen och ridningen.

Jenny arbetar idag med det som får hästhälsan att generera positivitet, vilket innebär yrkesrollerna; hovslagare, ridinstruktör, hästakupunktör, lymfmassör och donnerbehandlare.

-Det handlar om att kunna se sambandet i hur hästen påverkas av skoning, ryttarens inverkan, träning m.m för att kunna uppnå den optimala hästhälsan!

Jenny Ahlström

Under sina behandlingar använder sig Jenny akupunktur, akupressur, stretch, lymfmassage, kinesologitejp och donnermetoden som är mjukare form av kiropraktik. Jenny tar även emot hästar för rehabilitering både under längre och kortare tid på Bångbo Gård.

Akupunktur och Akupressur

”Traditionel chinese medicin” är en flera tusen år gammal läkarkonst. Genom att stimulera olika punkter med nålar kan man hjälpa kroppen att självläka, öka kroppens immunförsvar och behandla både psykiska och fysiska problem. Akupressur utförs med fingertryck istället för nålar.

Lymfmassage

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att öka transporten av överskottvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan för att där renas och transportera ut ur kroppen via urinen.

Lymfsystemet är kroppens immunförsvar, ett bra flöde ger starka smidiga muskler och en frisk kropp.

Donnermetoden

Donnermetoden är en manuell terapi som på ett skonsamt mjukt, men dock kraftfullt sätt, korrigerar förskjutna kotor och led.

Kontakta Jenny Ahlström för ytterligare info.